ORMANCILIK ve ORMAN ÜRÜNLERİ PROGRAMI

Köyceğiz Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında ilk öğrenci alımını gerçekleştirmiş ve 2014 yılı Haziran Ayında ilk mezunlarını vermiştir. Ormancılık ve Orman Ürünleri Programına 60 öğrenci alınmaktadır.
Program Hakkında: Orman kaynaklarının işletilmesi ve korunmasında görev alabilecek ve ayrıca orman mühendisine yardımcı olacak nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarı yıllık bir yüksek öğretim programıdır.

Programın Amacı: Orman kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesinde teknik eleman olarak görev alabilecek donanıma sahip, yasalara ve ahlaki kurallara uygun davranan, çevreye ve doğaya değer veren, iletişim gücü yüksek, yeniliklere açık, araştırmacı ve girişimci mesleki teknik elemanlar yetiştirmektir.
Temel Değerlerimiz
•Öğrencinin yüksek standartta yetiştirilmesine odaklı,
•Bilimsel gelişime katkı sağlama
•Değer ve fayda üretme
•Eşitlik, güvenirlilik, şeffaflık
•Sürekli gelişme
Programa Giriş Koşulları: Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) yeterli puanı aldıkları takdirde yerleştirilirler.

Eğitimin Süresi: Önlisans eğitiminin süresi 2 yıldır (4 Yarıyıl). Öğrenciler, teorik ve uygulamalı dersler mevcuttur. Uygulama dersleri Yüksekokulun Laboratuvarlarında veya arazi çalışmaları şeklinde yapılabilmektedir.