Uzaktan Eğitim Derslerine Giriş Hakkında

UZAKTAN ÖĞRETİM DERSLERİNE GİRİŞ KILAVUZU
Uzaktan öğretim derslerine DYS (Ders Yönetim Sistemi) sisteminden, dys.mu.edu.tr sitesinden girilecektir.
DYS sistemine gireceğiniz kullanıcı adını @posta.mu.edu.tr uzantısı ile tam olarak yazınız. 
Kullanıcı adı ve şifrenizi bilmiyor yada daha önce almadıysanız aşağıdaki işlemleri yapınız: 
Kullanıcı adı ve şifre belirleme ve şifre değiştirme işlemleri için  kimlik.mu.edu.tr adresine giriniz. Bu işlem aktivasyon işlemi olarak da adlandırılmaktadır. 

Aktivasyon İşlem Basamakları

kimlik.mu.edu.tr 
ye gidiğinizde ilk olarak "Öğrenci" seçeneğine tıklayın.
T.C. Kimlik numaranızı yazın.Devam et'e tıklayın.
Cep numaranızı başında sıfır olmadan yazın. (Aktivasyon esnasında ilk ve son iki hanesini gördüğünüz cep telefonu numarası size ait değil ise 0252 211 32 55 öğrenci işleri bürosunu arayınız.)
Yukarıda açılan pencerede Tamam'ı tıklayın.
Cep telefonunuza gelen şifreyi yazın. Devama tıklayın.
Kullanıcı adınızı seçin. (Tek seçenek olabilir. Seçim yapın. İlk defa giriş yapıyorsanız "Gizlilik İlkeleri ve Yükümlülükleri Okudum Onaylıyorum" u tıklayın ve devam et'e tıklayın. Kullanıcı adınızı bir kenara not almayı unutmayın. )
Şifre belirleme sayfasında en az bir büyük harf, bir küçük harf, bir noktalama işareti, bir sayı ve türkçe karakter kullanmadan en az 8 karakter şifrenizi yazın ve onaylayın.
Devamsızlık Takibi
DYS'deki senkron (eş zamanlı) dersleri, ders programında  belirtilmiş gün ve saatten sonraki 72 saat içinde izlemeniz durumunda derse devam etmiş sayılacaksınız. 72 saat geçtikten sonra videoyu izleseniz dahi o ders saatinde devamsızlık yapmış olacaksınız. Uzem dersleri içindeki "BİP1824 Bilgi ve İletişim Teknolojileri" ve "İSG1902 İş Sağlığı ve Güvenliği" eş zamanlı oldukları için 72 saat kuralına tabidirler.
DYS'deki asenkron dersler olan "ATB1802 ve ATB2802 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II", "YDB1802 Yabancı Dil II", "TDB1802 Türk Dili II" derslerinin videolarını yarıyıl sonu sınavlarından önce izlemiş olmanız durumunda devamsız sayılmayacaksınız. 

Son Güncelleme Tarihi : 26.07.2023 21:58 Okunma Sayısı : 365

Son Duyurular